Importeurs diensten

Sinds de invoering van de GAIK (Gecontroleerde Afgifte en Inname Kentekenplaten) wetgeving (sinds 1 februari 2000) werd het interessant voor importeurs om de fabricage van de kentekenplaten en de administratieve afhandeling voor hun nieuw verkochte voertuigen voor hun dealers uit te besteden.

Dit geldt uiteraard enkel voor de nieuw verkochte voertuigen. Als gevolg van de verscherpte registratie eisen en de gewenste snelheid ten behoeve van de aflevering van hun voertuigen gingen importeurs op zoek naar partners om een sleutelrol te vervullen tussen importeur, dealer en eventueel financieringsmaatschappij.

Optimaliseren van het aflevertraject

Vanuit Voorschoten produceren wij de kentekenplaten volledig zelfstandig van aluminium tot alle soorten kentekenplaten eindproduct. Ten behoeve van de RDW-registratie eisen zijn wij volledig geautomatiseerd en melden alle kentekens online en volledig geautomatiseerd bij het RDW af welke een vereiste is voor grote aantallen.
Daarnaast leveren we alle benodigde papieren ten behoeve van de aflevering en tenaamstelling van het voertuig per kenteken mee in het pakket welke naar de dealer gestuurd wordt. Eventueel worden garantieboekjes en/of andere papieren op verzoek van de importeur meegestuurd.

Hiermee wordt de snelst mogelijke manier van de aflevering van uw nieuw verkochte voertuigen gegarandeerd.

Sleutelrol

Sinds 2000 vervult Van Dorp kentekenplaten deze sleutelrol voor meerdere importeurs en bewijst sinds die tijd een toegevoegde waarde te kunnen zijn in het optimaliseren van het aflevertraject voor hun nieuw verkochten voertuigen (auto, bromfiets, snorfiets, caravan).

Voor een informatief gesprek en om erachter te komen of van Dorp kentekenplaten ook voor u wat kan betekenen neemt u contact met ons op.

Automatische kentekenpers


Lees alles over de regelgeving rondom kentekenplaten